Q-TEATTERI
September 14, 2024

Tarinateatteri Hyvä Kätilö

Tarinateatteri Hyvä Kätilö on Q-teatterin yleisötyö- ja yhteisöteatteriosaston alaisuudessa toimiva esittävän taiteen ammattilaisista koostuva ryhmä, jonka yhdintehtävänä on mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukeminen taidelähtöisiä menetelmiä käyttäen. Työmme kulminoituu erityisesti tarinateatterin ja soveltavan teatterin osaamiseen ja hyödyntämiseen.

Tarinateatteri (play back theatre) on soveltavaa ja osallistavaa improvisaatioteatteria, joka perustuu yleisön kertomiin ajatuksiin, tunteisiin ja tarinoihin. Tarinateatteriesitys kestää tyypillisesti 1,5 h ja sen aikana ohjaaja Jaana Taskinen haastattelee osallistujia jakamaan omia kokemuksiaan valitusta aiheesta. Tämän jälkeen näyttelijät palauttavat kokemuksen kertojalle esityksen muodossa takaisin. Tarinateatterissa näyttelijät tekevät näkyväksi ihmisen välisiä vuorovaikutussuhteita, antavat osallistujille mahdollisuuden tarkastella tilannettaan itsensä ulkopuolelta ja nähdä vaihtoehtoisia ratkaisuja. Työ lisää osallistujien keskinäistä ymmärrystä tuomalla keskiöön myös sen, mikä on yleisinhimillistä ja kaikille yhteistä: tunteet, nauru ja ruumiillisuus.

Tarinateatteriesitysten lisäksi toteutamme taidelähtöisiä  työpajoja eri kohderyhmille.

“Työskentely herätti voimakkaita ja henkilökohtaisia tunteita. Iloa surua ja ylipäätään ajatuksia”

Osallistavan teatterityöskentelyn avulla voidaan käsitellä yhteisössä esille nousseita ajatuksia, ideoita ja haasteita. Jokainen kerta suunnitellaan erikseen tilaajan kanssa. Esityksiä ja työpajoja voi tilata ympäri pääkaupunkiseutua toteutettavaksi erilaisiin toimipaikkoihin. Toteutamme myös avustuksilla rahoitettuja esityksiä ja työpajoja ensisijaisesti tilaajien omissa toimipaikoissa. Yhteistyökumppaneitamme ovat olleet mm. Helsingin kaupungin sosiaalitoimi, Espoon kaupungin sosiaalitoimi, MTKL, Ensi – ja turvakotien liitto, HUS ja pääkaupunkiseudun koulut.

Työskentelyymme kuuluu lisäksi erilaisille yhteisöille ja yrityksille suunnatut henkilöstön hyvinvointiin (esimerkiksi jaksaminen, kommunikaatio, yhteisöllisyys) kohdennetut kokonaisuudet. Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä millainen toiminta tukisi yhteisönne tarpeita parhaiten.

Lisätietoja tarinateatterista ja esitysten tilaukset:

ohjaaja Jaana Taskinen
p. +358 505369566
jaana.taskinen@q-teatteri.fi

Yhteydenotot Helsingin malliin liittyen:
tuottaja Paula Kovanen
paula.kovanen@q-teatteri.fi

muita uutisia

24.6.2024

Q-teatteri on mukana Kulttuurin kummilapset -hankkeessa

Kulttuurin kummilapset pääsevät maksutta tapahtumiin kaksi kertaa vuodessa.

Lue Lisää
10.6.2024

Puoli-Q avoin haku 2023–2025

Q-teatteri etsii Puoli-Q-näyttämölle vierailuesityksiä

Lue Lisää