Q-TEATTERI
June 24, 2024

Q-teatteri on mukana Kulttuurin kummilapset -hankkeessa

Kulttuurin kummilapset pääsevät maksutta tapahtumiin kaksi kertaa vuodessa.

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on kummina kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi ja hänen perheensä saa henkilökohtaisen kosketuksen taiteeseen ja kulttuuriin.

Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen (2) tapahtumaan. Kummius määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Vuonna 2021 syntyvien helsinkiläisvauvojen kulttuurikummeina toimivat helsinkiläiset teatterit.

Esitykset ovat tunnelmallisia ja kiireettömiä taidetuokioita lapsille ja heidän lähiaikuisilleen. Ne suunnitellaan lapsen ikä huomioiden ja ne soveltuvat kaikille perheille kielitaidosta ja kulttuuritaustasta riippumatta. Tapahtumat ovat maksuttomia ja niitä järjestetään eri puolilla Helsinkiä. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun.

Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi osoitteessa www.kummilapset.hel.fi Lapsen syntymävuosi määrää kulttuurikummin, mutta toimintaan voi ilmoittautua mukaan myös myöhemmin, aina lapsen kouluikään saakka. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala.

Vuonna 2021 syntyvien lasten kummeina toimivat Helsingin Kaupunginteatteri, Nukketeatteri Sampo, Suomen Kansallisteatteri, Svenska Teatern, Teatteri ILMI Ö. ja Q-teatteri.

Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Lisätietoja:
Kulttuurin kummilapset – Kulttuurin kummilapset (hel.fi)
kulttuurin.kummilapset@hel.fi

muita uutisia

14.9.2024

Tarinateatteri Hyvä Kätilö

Lue Lisää
10.6.2024

Puoli-Q avoin haku 2023–2025

Q-teatteri etsii Puoli-Q-näyttämölle vierailuesityksiä

Lue Lisää